Sinds de winter van 2011 wonen we op 't Wilderhof, net buiten Tjuchem. Wij zijn David, Nelleke en onze dochters Annely en Willemein Naafs. Toen we hier kwamen wonen hadden we nog geen plannen met de ruime hectare grond bij ons huis. Wel hebben we meteen een moestuin aangelegd. We vinden het belangrijk om gezond te eten, en wat is er nou gezonder dan onbespoten seizoensgroente uit eigen tuin?

De smaak te pakken

Meteen hadden we de smaak te pakken: geen groente uit de supermarkt meer! Het moestuinieren lukte goed: de vruchtbare Wilderhofstergrond gaf ons veel en smakelijke verse groenten. Dit wilden we delen met iedereen! We bedachten een plan om het groter aan te pakken en onze groente lokaal te verkopen. Als snel was het idee geboren van abonnementen met wekelijks een een kist vol heerlijke, gezonde groenten.

Meteen aan de slag

David werkte eerst als verkoper en communicatiespecialist bij een softwarebedrijf en is daarmee eind 2013 gestopt. Hij werkt thuis, deels aan zijn eigen communicatiebureau en deels in de tuin op het Wilderhof. Vanaf het vroege voorjaar van 2014 zijn we echt van start, met het zaaien en aanplanten van meer groenten voor de verkoop.

Natuurlijk!

Telen we Biologisch? In de praktijk telen we zo goed als biologisch: we passen wisselteelt toe, gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en de zaden en het pootgoed dat we gebruiken zijn (bijna) allemaal biologisch. Maar we zijn niet gecertificeerd, dus we mogen de term 'biologisch' en het eko-keurmerk niet voeren. Onbespoten groente, eten van het seizoen en lokaal geproduceerd. Dat vinden wij belangrijk. En wel zo natuurlijk! Zie ook onze visie.