Sinds de winter van 2011 woon ik op 't Wilderhof, net buiten Tjuchem met mijn vrouw Nelleke en, inmiddels, drie kinderen. Toen we hier kwamen wonen hadden we nog geen plannen met de ruime hectare grond bij ons huis. Wel hebben we meteen een moestuin aangelegd. We vinden het belangrijk om gezond te eten, en wat is er nou gezonder dan onbespoten seizoensgroente uit eigen tuin?

De smaak te pakken

Meteen hadden we de smaak te pakken: geen groente uit de supermarkt meer! Het moestuinieren lukte goed: de vruchtbare Wilderhofstergrond gaf ons veel en smakelijke verse groenten. Dit wilden we delen met iedereen! We bedachten een plan om het groter aan te pakken en onze groente lokaal te verkopen. Als snel was het idee geboren van abonnementen met wekelijks een een kist vol heerlijke, gezonde groenten.

Meteen aan de slag

Ik heb mijn toenmalige baan eind 2013 opgegezegd. Vanaf het vroege voorjaar van 2014 zijn we echt van start gegaan, met het zaaien en aanplanten van meer groenten voor de verkoop. Nu werk ik al weer verschillende jaren aan lekkere, gezonde en lokale groente voor iedereen.

Natuurlijk!

Is onze teelt Biologisch? In de praktijk telen we minstens zo goed als biologisch: we passen wisselteelt toe, gebruiken totaal géén bestrijdingsmiddelen (ook geen 'natuurlijke' bestrijdingsmiddelen) en de zaden en het pootgoed dat we gebruiken zijn volledig biologisch. Maar we zijn niet gecertificeerd, dus we mogen de term 'biologisch' en het eko-keurmerk niet voeren. De groentepakketten worden aangevuld met producten van andere telers. Deze producten zijn gecertificeerd biologisch of biologisch-dynamisch. Onbespoten groente, eten van het seizoen en lokaal geproduceerd. Dat vinden wij belangrijk. En wel zo natuurlijk! Zie ook onze visie.

Proef, probeer, ervaar...

Alle diensten die ik aanbied zijn vrijblijvend. Ook een abonnement is bedoeld voor jouw gemak, je zit nergens aan vast. Kijk even rond op de site voor de mogelijkheden. Graag tot ziens!

David Naafs.